Meme Küçültme
Meme küçültme operasyonu genel olarak vücut yapısına göre oldukça büyük boyutlardaki göğüslere uygulanan bir operasyondur. Özellikle, büyük göğüslere sahip olmak yaşın ilerlemesi ile birlikte sarkma durumları da göz önünde bulundurulduğunda sağlıkla ilgili farklı sorunlara da neden olmaktadır.
Çoğu kadına estetik açıdan da rahatsızlık veren bu durum meme küçültme ameliyatı sayesinde oldukça basit şekilde vücuda orantılı bir hale getirilmektedir. Ciddi sağlık problemlerine yol açan büyük göğüsler, kişilerde genetik özelliklerden kaynaklı olabileceği gibi zaman içerisinde hormonal değişimlerden dolayı da ortaya çıkabilmektedir. Cerrahi bir müdahaleye dayanan bu operasyonlar için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Aksi halde, uzmanlar vücudun tam olarak gelişimini tamamlamadığını savunarak, herhangi bir tedavi uygulamasına gitmemektedir.
Cerrahi bir müdahaleye dayanan meme küçültme operasyonu, genel anestezi altında yapılmaktadır. Öncelikle kişinin meme boyutunun tamamı analiz edilir. Ardından hastanın vücuduna göre bir meme boyutu ortaya çıkartılır. Yapılan hesaplamalara göre cerrahi müdahale gerçekleşir. Operasyonda öncelikli olarak göğüsün sahip olduğu fazla doku alınmaktadır. Göğüs uç kısımlarından göğüs kenarına doğru açılan küçük kesiler yardımı ile fazla meme dokusu alınarak, göğüsün hastanın vücut durumuna göre orantılı bir hale gelmesi sağlanır.
Göğüslerdeki mevcut büyüklüğe göre açılan kesiler her hastada farklı şekilde olabilmektedir. Özellikle, çok fazla büyüklüğe sahip olmayan kişilerde açılan kesiler genel olarak göğüsün uç kısmından yuvarlak şekilde açılırken, oldukça fazla göğüs büyüklüğüne sahip olan kişilerde göğüs uç kısmından aşağıya doğru dik bir kesi açılır. Bu durum tamamen kişiye göre değişmektedir. Yaklaşık olarak 3 saat süre operasyondan sonra hasta doktorun isteğine göre hastanede 2 gün kadar kalabilmektedir. Bu sürenin ardından yapılan tetkiklere göre hasta taburcu edilir ve belirli aralıklarla muayene için tekrar çağrılır.
Meme küçültme ameliyatından sonra kişinin vücudunda iz kalma durumu genel olarak cerrahi müdahalede yapılan tekniğe göre değişebilmektedir. Ayrıca, kişinin genetik ve fiziksel özellikleri, ameliyat geçiren bölgenin doğru şekilde korunması ve muhafaza edilmesi de ameliyat izinin kalma durumuna etki etmektedir. Bu nedenle, her hasta için aynı durumu söylemek pek mümkün değildir. Ameliyattan sonra hasta iz kalma durumunu azaltmak için bazı yollara başvurabilir. Özellikle, ameliyattan sonra kişinin C vitamini desteği alması, cerrahi müdahalenin izlerini büyük oranda silecektir. Ayrıca, operasyondan sonra sigara ve alkol gibi cilde olumsuz etkileri olan zararlı maddeleri de tüketmemek gerekir. Operasyon geçirilen göğüs bölgesinin operasyondan sonra doğru şekilde korunması ev muhafaza edilmesi izlerin daha az şekilde görünür olmasını da sağlamaktadır. Tüm bu süreçlerden sonra ameliyat izi en az seviyeye indirilmiş olsa da maalesef izin tamamen yok olması mümkün değildir. Çünkü cerrahi bir müdahaleye dayanan bu operasyon göğüs bölgesine açılan kesiler yardımı ile yapıldığı için ufak da olsa ameliyat izi kalıcı şekilde görülecektir.
pzts - cuma: | 09:00 - 20:00 |
cmts: | 09:00 - 20:00 |
pazar: | Çalışmıyor |