Çene dolgusu
Yüz hatlarının doğru şekilde sergilenmesine yardımcı olan çene yapısı, bazı bozukluklar nedeniyle yüz hatlarının orantısız şekilde görünmesine de neden olur. Bu yüzden yapılan incelemeler sonrasında kişinin yüz hatlarına uygun çene yapısı gerekli dolgu uygulamaları ile düzeltilmeye çalışılır.
Çene dolgusu, genellikle çene yapısındaki bozuklukları gidermek amacı ile yapılan tekniklere dayanmaktadır. Özellikle, çene yapısında büyüklük, hacim kaybı, orantısız durumlar ya da çene hattında zamanla ortaya çıkan hat çizgisinin belirsizleşmesi durumları söz konusu olduğu çene dolgusu işlemi yapılmaktadır. Dolgu enjeksiyonu ile uygulanan bu teknik, oluşan probleme karşı doldurma, kırışıklık açma, yağ dokusunu azaltma gibi farklı uygulamalara dayanmaktadır. Bu uygulamaların tümü kişinin çene ve yüz analizi yapıldıktan sonra belirlenmektedir. Zaman içerisinde oluşan kırışıklıkları gidermek için de çene bölgesine farklı dolgu işlemleri uygulanmaktadır.
Dolgu İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?
Çene dolgusu uygulamasında enjeksiyon uygulamalarından faydalanılmaktadır. Özellikle, çene hattını ortaya çıkartmak, çöküklük ya da büyüklük gibi çene bozukluklarını ortadan kaldırmak için uygulanan dolgu malzemeleri de değişmektedir. Çene bölgesine enjekte edilen dolgu malzemeleri genellikle hyaluronik asit, kişinin kendi yağlarından oluşturulan dolgu, kollajen madde içeren dolgular, biyobozunur polimer gibi dolgulardan oluşmaktadır. Dolgu işleminde en sık kullanılan dolgu ise hyaluronik asittir.
Uygulama esnasında çene bölgesi anestezi uygulaması istemez. Fakat uzman doktorun ya da hastanın isteğine göre lokal anestezi uygulaması yapılabilir. Çene bozukluğu olan kısma ve çene yapısında düzeltilmesi istenilen bölgeye minimal uçlu iğneler yardımı ile dolgu malzemesi enjekte edilir. Yaklaşık olarak 15 dakika kadar süren bir uygulamanın ardından hasta sosyal hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Uygulamadan sonra çene dolgu işlemi sayesinde yapısal hatlarına ulaşır, çene konturları belirgin hale gelir.
Çene Bölgesine Yapılan Dolgu İşleminin Faydaları
Herhangi bir cerrahi müdahaleye dayanmayan uygulanabilen çene dolgusu, oldukça kolay şekilde uygulanmasının ardından kişinin yüz bölgesinde herhangi bir hasar ya da iz bırakmamaktadır. Ayrıca, kişi uygulamadan hemen sonra sosyal hayatına devam edebilmektedir. Çene bölgesine uygulanan dolgu işlemi sayesinde yüz hatları daha belirgin ve estetik bir görünüm kazanır. Özellikle, kişide var olan çene bozuklukları giderilerek, yüzün kontur alanları belirlenir. Çene çizgisi olmayan kişilerde çenenin bazı kısımlarına uygulanan dolgu sayesinde çene hatları ön plana çıkartılır.
Dolgu uygulaması ve çene üzerine yapılan teknikler sayesinde kişinin tüm genetik yapısındaki bozukluklar giderilir, ameliyata gerek kalmadan kişiye daha estetik bir görünüm kazandırılır. Bu tür dolgu işlemlerinin kısa zamanda yapılabilir olması ve oldukça kısa sürede tedaviye olumlu sonuç vermesi zaman bakımından sıkıntılı olan kişilere de fayda sağlamaktadır. Özellikle, ameliyat gibi uzun iyileşme süresi gerektirmeyen dolgu operasyonları, cerrahi müdahalelerde olduğu gibi uzun iyileşme süresi de istemez. Minimal iğnelerle enjekte edilen dolgular, yüzde herhangi bir iz bırakmadığı gibi, kişinin de kısa sürede yüz hatlarının ortaya çıkmasına yardımcı olur.
pzts - cuma: | 09:00 - 20:00 |
cmts: | 09:00 - 20:00 |
pazar: | Çalışmıyor |