grp

GRP Gençleşme

Grp Gençleşme

GRP kanlı maske veya vampir maskesi olarak ifade edilmekte olan ve (Growth Factor Rich Plasma) İngilizce kelimelerinin kısaltılmış ifadesidir. Tedavisi geleneksel PRP uygulamasının aktivatörler vasıtasıyla daha etkili hale getirilmiş ve üst düzey bir tedavi sunmaktadır. GRP gençleşme tedavi uygulamaları arasında önemli bir yere sahip bulunmaktadır.

GRP (GROWT FACTOR RİCH PLASMA) Tedavisi Nedir Ve GRP Tedavisi Herkese Uygulanabilir Mi?

GRP tedavisinin gerçekleştirilmesi aşamasında kişinin kolundan hekim tarafından alınan 10cc kadar az miktardaki bir kan kullanılarak uygulanmaktadır. GRP gençleşme tedavisinin uygulanışı esnasında kişinin kolundan alınmış olan bu kan santrifüj cihazında yüksek devirde (2000rpm) döndürülerek 9-10dk. sonunda platelet olarak adlandırılan kan hücrelerinden ve Growth Factor olarak adlandırılan büyüme faktörlerinden zengin plazma kısmı elde edilmektedir. Bu işlemin sonrasında ise aktivatör (buffy coat - beyaz kan hücreleri) eklenir ve daha yüksek bir devirde (4000rpm) tekrar santrifüj işlemi gerçekleştirilir. Elde edilen bu plazma gereksinim söz konusu olan cilt bölümlerine çok ince uçlu olan iğneler kullanılarak ile enjekte edilir. Bu sayede insanın cildini meydana getiren temel yapılardan olan kollajen ve elastin artışı mümkün olabilen en doğal yolla tetiklenmiş olmaktadır.

GRP tedavi tekniği her yaş gurubundan bireye ve her cinsiyete uygulanabilen bir tedavi tekniğidir. Ancak bu özelliğine rağmen GRP gençleşme tedavi tekniğinin uygulanmasının uygun olmadığı durumların varlığı da söz konusudur. Bu tedavi yönteminin uygulanamadığı kişiler gebeler, hemofili, antikoagülan gibi pıhtılaşma bozukluğu durumu bulunan hastalar, kanser hastaları ve Trombosit (platelet) sayı ve bununla birlikte fonksiyon bozukluğu söz konusu olanlara uygulanmamaktadır.

GRP Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır Ve GRP Tedavisi Hangi Bölgelere Uygulanabilmektedir?

Çok daha diri ve genç görünen bir cilt için uygulanan GRP gençleşme uygulaması belirli durumlarda uygulanmaktadır. GRP tedavisinin uygulamasının yapıldığı durumlar aşağıdaki gibidir.

 - Lekeli olan bölgeler

 - Sarkma ve kırışıklık mevcudiyeti olan bölgeler

 - Akne skarları

 - Saç dökülmeleri söz konusu olduğu durumlar

 - Çatlak tedavisi

 GRP tedavisinin uygulanabilir olduğu bölgeler aşağıdaki gibidir;

 - Göz altı dahil olmak üzere tüm yüz bölgesine

 - El üzerine

 - Saç diplerine

 - Boyun ve dekolte bölgesine

 - Basen bölgesine

 Seans sayısı, süresi ve seans aralıkları ise; GRP tedavisi kişiden kişiye ve bununla birlikte uygulanan tedavi türüne göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 3-6 seans arası istenilen başarı elde edilmektedir. GRP uygulaması seans süresi tedavinin uygulandığı bölgenin büyüklüğüne göre 30- 40 dk. sürmektedir. Kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte seanslar 2-3 hafta aralıklarla gerçekleştirilmektedir. Sonrasında ise destekleyici nitelikte tedavi olarak 7-8 ayda bir seanslar tekrar edilmektedir.

 Tedavi sonrası için alınması gereken önlemlerin varlığı da söz konusudur. Bunlar; tedavi uygulamasının sonrasında kişinin dinlenmesini gerektiren herhangi bir durum söz konusu değildir. Kişi normal günlük yaşamına devam edebilir. GRP tedavisi uygulaması süreci içerisinde güneş banyosu ve solaryumdan kaçınılması gerekmektedir. Tedavi süreci bittikten sonra ise ciltte oluşan hassasiyet ve morluklar iyileştikten sonra kişinin artık rahatlıkla güneşlenebilir.    

Çalışma Saatleri

pzts - cuma: 8.30 - 20:30
cmts: 10.30 - 20:30
pazar: 10.30 - 20:30

Randevu Talep Formu

Bizimle buradan iletişime geçerek randevu talep edebilirsiniz.

  • Ad Soyad*
  • Telefon*
  • Konu*
  • Mesajınız
  • YUKARI