Kılcal Damar Tedavisi
Vücudun hemen hemen her yerinde kılcal damarlar ile dokuların beslenmesi gerçekleşmektedir. Kılcal damarlar son derece dar damar çapına sahip oldukları için de deri üzerinden görülmemektedir. Bu kılcal damarlar genellikle yüzde olmak üzere, vücudun çeşitli bölgelerinde normalde olması gerekenden daha geniş bir yapıya ulaşabilmektedir. Bu durumda kılcal damarların geniş olduğu bölgelerde kırmızımsı bir yapı görülmektedir. Kılcal damar genişlemesinin sağlık açısından hiçbir sakıncası olmamakla birlikte yaşam koşullarını etkilemediği bilinmektedir. Ancak özellikle de yüz bölgesinde oluşan bu kılcal damar genişlemesi hem estetik kaygı oluşturmakta hem de güneşe karşı hassas bir cilt yapısı ile görülmektedir. Lazerle kılcal damar tedavisi için son derece uygun olan bir yöntemdir. Bu kılcal damarların tedavi edilmesi ile bu kırmızımsı görüntünün ortadan kaldırılması mümkün olmaktadır.
Lazerle kılcal damar tedavisi ile kılcal damar genişlemesine dayanan görüntünün ortadan kaldırılması ile kişinin kendisini daha rahat hissetmesi mümkün olmaktadır. Bu tedavide Nd: yağ ışınlarının homoglobin üzerinde yoğunlaşması ile birlikte kılcal damarların deforme edilmesi özelliğinde yararlanılmaktadır. Bu sayede genişleyen kılcal damarın deri altından kaldırılması mümkün olmaktadır. Lazerle kılcal damar tedavisi için öncelikle kişinin gerekli tahlilleri yapılarak en etkili tedavi şekli belirlenmektedir.Bu süreçte uzman hekim ile hasta arasında iyi bir diyalog kurularak rahat bir ortamın oluşması sağlanmakta ve bilgi akışı gerçekleştirilmektedir. Belirlenen tedavi sürecine göre seanslara başlanmaktadır. Her bir seans 15 ile 30 dakika arasında sürmektedir. Bu seanslar 4 ya da 6 hafta aralıklarla uygulanarak etkili sonuç alınmaktadır. Genellikle 2 ve 3 seans sonrası kılcal damarların görünümünün tamamen kaybolduğu görülmektedir. Kişinin kendini rahat hissedeceği görüntüye ulaşmasına göre seans sayısında bir artma ya da azalma olabilmektedir.
Kişiyi rahatsız eden kılcal damar genişlemesi en etkili şekilde lazer yöntemi ile tedavi edilmektedir. Lazerle kılcal damar tedavisi süresinde ve tedavi sonrasında da kişinin dikkat etmesi gereken durumlar bulunmaktadır. Tedavinin hemen sonrasında ciltte oluşabilecek hafif yanmalar ve kızarıklıklar geçici olmakla birlikte normal kabul edilmektedir. Bu tedavinin sorunsuz bir şekilde atlatılması ve olası kısa süreli yan etkileri yaşamamak için dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralamak mümkün olmaktadır.Lazere maruz kalan tedavi bölgesinin güneş ışığı ya da solaryuma karşı birkaç hafta boyunca tamamen korunması gerekmektedir. Güneş ışığından tamamen uzak durmanın mümkün olmadığı durumlarda ise yüksek faktör özelliğinde olan güneş kremlerinin kullanılması gerekmektedir.Diğer bir dikkat edilmesi gereken durum ise mümkün olduğu kadar ılık su ile duş almaya özen gösterilmesidir. Böylece lazer tedavisi olunan bölgenin sıcaktan korunması ile deride hasar oluşumu önlenirken tedavinin etkisinin artması ve kalıcı olması da mümkün olmaktadır.
pzts - cuma: | 8.30 - 20:30 |
cmts: | 10.30 - 20:30 |
pazar: | 10.30 - 20:30 |