lipoliz

Lipoliz (Enjeksiyon)

Lipoliz (Enjeksiyon)

Lipoliz, bölgesel bir zayıflama yöntemidir. Bu yöntem, çok etkili bir biçimde bölgesel yağların eritilmesini sağlamaktadır. Yöntemin uygulanması sırasında, fosfatidil kolin isimli bir madde kullanılmaktadır. Bu maddenin elde edildiği gıda ürünü ise soyadır. Yöntemin, uygun kriterleri sağlayan kişilere uygulanması halinde, çok etkili sonuçların alındığı dikkat çekmektedir.    

Uygulamada Kullanılan Fosfatidil Maddesinin Etkisi

 Lipoliz (enjeksiyon) uygulamasında kullanılan fosfatidil kolin, pek çok sağlık sorununa çözüm bulma amacıyla uzun yıllardır kullanılmaktadır. Fosfatidil kolin, FDA'nın onayladığı ve bununla birlikte güvenilirliği ve etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmış bir etken madde özelliğine sahiptir. Hangi alanlarda kullanıldığına bakılacak olursa; kolesterolü düşürücü etkisinin yüksek olduğu bilinmektedir. Tansiyon hastaları için, kontrolü sağlamaya yönelik nitelikte sıklıkla kullanıldığına tanık olunmaktadır. Ayrıca, felç geçirmiş hastalarda da damardan uygulama şeklinde kullanımına rastlanmaktadır.

Lipoliz uygulaması esnasında kullanımına bakıldığında; Yağ hücrelerinde bulunan zarların geçirgenliğini ve akışkanlığını arttırarak bir etki gösterdiği gözlemlenmektedir. Sonuç olarak ortaya koyduğu işlev, yağ hücrelerinin normal boyutlarına geri dönmesini sağlamak ve yağ hücrelerinde tahribat yaratarak onları yok etmektir.

Lipolizin Kullanılma Amaçları Nedir?

Vücut genelinde birçok bölgede etkili bir uygulama olan Lipoliz (enjeksiyon) çoğunlukla; selülit tedavilerinde, yağlanmaya bağlı meydana gelen çeşitli şekil bozukluklarında, jinekomastide, göz altında görülen şişlik ve torbalanmalarda ve göz çevresindeki yağların giderilmesi amacıyla tercih edilmektedir.

Özellikle, kolesterolün neden olduğu göz altında biriken yağların giderilmesinde sıklıkla kullanılan bir uygulamadır. Erkeklerde çok rastlanan, sırtta biriken yağların tedavisi amacıyla da kullanılmaktadır. Cerrahi operasyonla yağların alınması sonrasında şekil bozuklukları meydana gelebilmektedir. Bu çeşitli şekil bozukluklarının giderilmesi için de en etkili yöntemlerdendir. Kadınların en büyük problemlerinden olan selülite ve ciltteki portakal kabuğu görüntüsüne çare olmasıyla, kadınlar tarafından çok tercih edilen bir uygulamadır.

Lipoliz Yöntemi Kimlere Uygulanmamalıdır?

Aşağıda belirtilen durumların söz konusu olması halinde, Lipoliz (enjeksiyon) yönteminin uygulanması çeşitli riskler içerebilmektedir. Dolayısıyla bu durumlarda uygulanması doğru değildir.

 - Hamile veya emziren kadınlar,

 - 18 yaşını doldurmamış hastalar,

 - Böbrek veya karaciğer problemi olan hastalar,

 - Mevcut durumda bir enfeksiyon geçirmekte olan hastalar,

 - İlaç alerjisi olanlar,

 - Şeker hastaları,

 - Kanser hastaları.

Lipoliz Kaç Seans Uygulanmaktadır?

Lipoliz (enjeksiyon) yöntemi için uygulanması gereken seans sayısı; hastanın kilosuna, uygulama yapılacak bölgedeki yağ miktarına ve yaşa göre değişkenlik göstermektedir. Çoğunlukla, problem yaşanan bölgelere, en az iki - dört seans uygulama yapılması gerekmektedir. Uygulanan her seans sonrasında, çözülen yağları vücut doğal yollarla yok etmektedir.

Uygulamanın etkisinin genellikle üç hafta sonra gözlemlenmeye başladığı ve altıncı hafta itibariyle de bu etkinin daha belirgin bir hal aldığı göze çarpmaktadır. Uygulama yapılacak bölgede birikmiş olan yağ miktarı ve kullanılmış olan ilaçların miktarı da dikkate alınarak, seans sayısı genellikle 4 ile 8 arasında olacak şekilde belirlenmektedir.

Çalışma Saatleri

pzts - cuma: 09:00 - 20:00
cmts: 09:00 - 20:00
pazar: Çalışmıyor

Randevu Talep Formu

Bizimle buradan iletişime geçerek randevu talep edebilirsiniz.

  • Ad Soyad*
  • Telefon*
  • Konu*
  • Mesajınız
  • YUKARI